2016. február 15., hétfő

Megkésett Valentin-napi könyvajánló: romantikusoknak és nem romantikusoknak II.

*elhajol a paradicsom és a szívecske eső elől*
Tudom, hogy már a csapból is  a Valentin-nap folyik, amit van aki szeret, van aki szinte mániákusan gyűlöli, de attól az még van, és ezt a bejegyzés is ez inspirálta. Kicsit megkésve ugyan, de egye fene, hiszen a február hónap úgyis a szerelem jegyében telik. :-) Pár évvel ezelőtt már volt egy ilyen bejegyzés (ide kattintva megnézheted), amit sokan szerettetek, ezért gondoltam, megújított formában következzen egy kis Valentin-napi könyvajánló a romantikus lelkeknek, (mint amilyen én vagyok) és a nem romantikus lelkeknek (mint amilyen én vagyok Valentin-napon.) Igyekeztem minél több műfajból válogatni, remélem mindenki talál kedvére való könyvet, jó olvasást kívánok! :-)







Romantikus lelkűeknek...


Róbert Katalin: Szívből, színből, igazán

Erről a könyvről felesleges is fecsegni: örök kedvenc! A véleményem a címre kattintva olvasható.

Fülszöveg: Egy különös szerelmi háromszög különösen szép története.Alex úgy szeret valakit, mint az életét, számára nélküle nincsenek holnapok. De vajon bevallhatja ezt az érzést? Vagy minden tönkremegy? Mi ez az erős kapcsolat köztük? Szeretet, vagy valami más, valami több?
Patrik keresi az útját az életben. Anyja halála és apja hideg távolságtartása mélyen megsebezte. Fél a szeretettől, és fél a szerelemtől, számára minden hatalmi játszma. De mi lesz vele, ha elveszíti azt, aki a legfontosabb? Ki a legfontosabb?
Lilla bármit megtenne Patrik vonzalmáért. Harcol a fiúért, és úgy érzi, őt illeti. Ám Lilla Alex húga, aki mélyen szereti a bátyját is, és nem akarja elveszíteni.
Lélegzetállítóan szép, szívbe markoló regény szerelemről, másságról és útkeresésről.







Hasonló témájú könyvek: - Rácz-Stefán Tibor: Túl szép





Csodás, gyengéd szerelmi történet két különc fiatalról, egymásra találásukról, egyenesen a nyolcvanas évek Amerikájából. Hosszabb vélemény a címre kattintva olvasható.

Fülszöveg: Park Sheridan tökéletesen kigondolta. Ha senki sem látja, senki sem fogja zavarni. Ha láthatatlanná tud válni, mindenki békén hagyja majd. Eleanor Douglas akkor sem lenne képes eltűnni, ha megpróbálná. Minden túl sok rajta őrült vörös haja, fantasztikus ruhái, a szokatlan bolondságok, amik elhagyják a száját. Mikor Eleanor feltűnik Park iskolabuszán, a fiú nem tudja eldönteni, hogy bátor-e, vagy öngyilkos típus De nem tudja kiverni a fejéből. Két rossz csillagzat alatt született fiatal története, akik elég okosak ahhoz, hogy tudják, az első szerelem szinte sohasem tart soká, de elég bátrak és elszántak ahhoz, hogy mégis megpróbálják.








Hasonló témájú könyvek:  - Abbi Glines: Te vagy nekem a levegő
                                          - Katy McGarry: Pushing the limits -Feszülő húr








Gárdonyi Géza: Ida regénye

Én nemes egyszerűséggel imádtam ennek a könyvnek minden egyes oldalát! Hamarosan várható majd róla a hosszabb véleményem is. Elöljáróban csak annyit, hogy egy szerelem, egy házasság kialakulásának ilyesfajta apró rezdüléseit csak Gárdonyi képes ilyen csodálatos természetességgel megírni. 


Fülszöveg:  A félárva, zárdában nevelkedett Idának az apja, Ó Péter borkereskedő gazdag hozománnyal, hirdetés útján keres férjet: sürgősen szabadulni akar leányától, hogy továbbra is szabados életmódjának hódolhasson. A leendő férjnek életmentő a pénz, hisz tehermentesítheti vele nővére birtokát, s jómagának is alkalma nyílik festői ambíciói megvalósítására. Az esküvő előtt Balogh Csaba és Ó Ida megfogadja egymásnak: üzleti alapú és szigorúan formális házasságukat egy esztendő múltán felbontják…








Műfajbéli másik imádottam, amit szívből ajánlok: - Charlotte Bronte: Jane Eyre







Nem szívesen másolom be ide a fülszöveget, túlságosan leegyszerűsített és egy tucatkönyvet akar nekünk bemutatni. A könyv sokkal szerteágazóbb cselekményű ennél. Szexi, okos, humoros, tabudöntögető és mély... A véleményem a címre kattintva olvasható! ;-)


Fülszöveg: Nora Sutherlin erotikus regényeiről híres és hírhedt – és van egy titka, amelyet túl sokan tudnak ahhoz, hogy ne kerüljön napvilágra. Nora legújabb kézirata más, mint az eddigiek: komolyabb, mélyebb, személyesebb – és Nora biztos benne, hogy meghozza számára az áttörést… De vajon lehet-e együtt dolgozni a kimért, karót nyelt angol szerkesztővel, Zachary Eastonnal? Hiszen ő mondja ki az utolsó szót, de maximalizmusa felháborítja Norát. Zach-et Nora szabados életmódja kergeti az őrületbe – és a tény, hogy egyre inkább vonzódik ehhez a nyílt, mégis titokzatos nőhöz.






Könyvek erotikusabb témában:  - Borsa Brown: A maffia ágyában 






És akkor következzen az antiromantikus szekció. Nehéz volt a válogatás, mert jómagam elég romantikus típus vagyok, zömében az olvasott könyveimben is megjelenik a szerelem, de azért igyekeztem. Remélem, ti is találtok kedvetekre valót! :-)



Lassabb lefolyású, de a végén annál izgalmasabb thriller, egyszeri olvasásra mindenképpen ajánlom. A véleményem a címre kattintva olvasható.


Fülszöveg: Christine minden reggel idegen ágyban ébred fel, egy idegen férfi mellett. Belenéz a tükörbe, és döbbenete tovább fokozódik: egy középkorú nő arca néz vissza rá. Az ágyból időközben előkászálódó férfi minden reggel elmagyarázza neki, hogy ő Ben, a férje, hogy Christine negyvenkét éves, és két évtizeddel ezelőtt egy szörnyű balesetben szerzett fejsérülése miatt képtelen megjegyezni az új emlékeket. Christine mindennap hihetetlen harcot folytat azért, hogy visszaszerezze emlékeit, vagyis rajtuk keresztül önmagát. Kiderül, hogy semmi és senki nem az, mint aminek látszik, így a nyugodt tempójú, visszafogott történet hamar vérbeli thrilleré változik…








Böszörményi Gyula: Leányrablás Budapesten 

Ez az a könyv, ahol szinte akarjuk, hogy történjen már valami romantikus - legalábbis én így jártam. Világszép borító, izgalmas krimi, több nem is kell!

Fülszöveg: Budapest, 1896. A város a millenniumi ünnepségek lázában ég. A békebeli Monarchia minden zugából tízezerszám tódulnak az emberek, hogy megcsodálják az ezeréves Magyarország egybehordott kincseit. Köztük van a Marosvásárhelyről érkezett, 16 éves Hangay Emma kisasszony is, akinek a rendezvények második napján nyoma vész. Négy évvel később titokzatos távirat érkezik az azóta is gyászoló, idős édesapa, Hangay Árpád címére: a különös üzenetet Emma, a rég halottnak hitt lány küldte! Az ekkor 17 éves Mili kisasszony, Emma húga azonnal a fővárosba utazik, hogy nővére keresésére induljon. A talpraesett, éles eszű lány nem sejti, hogy midőn felszáll a vonatra, rémálmokhoz hasonló kalandok sora veszi kezdetét, melyek kibogozásában egyetlen támasza a jó hírű, ám igen zord természetű mesterdetektív, Ambrózy Richárd báró lesz.








Jó, jó, egy kis romantika igaz, hogy van benne, de sokkal inkább figyelemre méltó a sorok között megbúvó mély mondanivaló. A véleményem a címre kattintva elolvasható.



Fülszöveg: Egy verőfényes nyári reggelen magas, karcsú asszony lép ki Boston város tömlöcének kapuján. Az előkelő szépség riadtan szorítja keblére csecsemőjét. Talán így akarja védeni a gyalázkodó tömeg tekintetétől, vagy vele próbálja eltakarni szégyenének jelét, a ruháján éktelenkedő, skarlátvörös „A” betűt? Az új-angliai puritánok törvénye szerint ezt a jelet kellett élete végéig viselnie a házasságtörőnek.


De ki lehet a gyermek apja? Ha vele volt a bűnben, vállalja hát vele a gyalázatot is! Csak a bűnös asszony tudja a választ, ám hiába faggatják a város előkelőségei, ő hallgat.








Marc Levy: Ki nem mondott szavaink

Egy kissé különc, kissé fura, de a maga módján nagyon szép történet, ahol ugyan jelen van a szerelem, de a könyv történelmi szála és egy apa-lánya kapcsolat alakulása sokkal inkább a könyv alaptémája.

Fülszöveg: Julia Walsh amióta az eszét tudja, sosem volt felhőtlen viszonyban az apjával. Alig találkoztak, alig beszéltek, akkor sem értettek egyet semmiben. Esküvője előtt néhány nappal a lány telefonhívást kap apja személyi titkárától. Ahogy azt előre sejtette, Anthony Walsh nem tud részt venni az esküvőjén. Ez egyszer azonban Julia kénytelen elismerni, hogy apjának kifogástalan mentsége van: Meghalt. A temetés másnapján Julia rájön, hogy apja nem csak az esküvőjét hiúsította meg a halálával, hanem még egy utolsó, elképesztő meglepetést is tartogat a számára… Jóvátehető-e vajon, amit a múltban elrontottunk? Kaphatunk-e még egy esélyt a sorstól, hogy elmondjuk egymásnak mindazt, amit elmulasztottunk elmondani? Túlélhet-e egy szerelem majdnem húsz évnyi távolságot?






Ennyi lett volna ez a rövid kis könyvajánló. Remélem, találtatok olyan könyvet, ami felkeltette a figyelmeteket! Ha igen, szívesen olvasnám kommentben is!;-) Kellemes hetet kívánok mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése